2013-04-24 ? 20:41:38

Färgspel

Vackra bilder tagna under gårdagen, strax efter ett skyfall. 

Färgerna spelade så vackert. Ena stunden var det helt gult, stunden senare rosa/rött. 
 






 
 
 
 
2013-04-16 ? 23:28:00

Bilder

En liten bildbomb som får sammanfatta den senaste tiden. Ursäktar att det varit lite dött här men jobbet och livet har tagit upp allt för mycket tid.
 
Lyxigt bad:

  

Mums:

 

 
Ny leksak:

  
 
Ps, alltid varit grymt mycket emot fyrkantiga bilder, men detta måste vara enda gången dom verkligen fungerar!
2013-04-10 ? 12:59:00

Camera Raw

Äntligen har jag fått allting att fungera med mitt älskade Photoshop! Allt ifrån att börja fota med RAW format till att få Bridge att fungera så jag kan öppna redan fotade, gamla jpg filer med Camera RAW! Allting inom loppet av mindre än 24 timmar. Äntligen kan jag få fason på bilder jag tyckt varit hopplösa innan. 

Så lycklig! 
 
Och bara för att visa det som övertygat mig om att detta är någonting jag kommer fortsätta med så slänger jag in lite bilder.
 
 
Kanske inte världens största skillnad, men att slippa alla mörka skarpa skuggor, få fram den riktiga färgen med några få knapptryck ♥
 
 
Att kunna fixa till "blurriga" bilder och få som silkeslena ♥
 
 
Och att ändra färger och allt så enkelt på bilder fotade i jpg som hade tagit näst intill timmar med vanliga medel. 
 
In love, do I have to say anything else ♥
2013-04-08 ? 18:54:00

Lek

Lekte lite mer... 

 
2013-04-08 ? 14:35:04

Cinemagraph

Idag fick jag för mig att jag skulle ge mig på ett nytt projekt. Har funderat på det i några dagar men nu när jag var ledig kändes det som en bra ide! Mtt nya projekt är en cinemagraph. En korsning mellan bild och film. Och detta blev mitt reslulat efter ett första försök.
 
2013-04-04 ? 16:59:19

Cake

 
Idag blev det bakande igen! Den här gången fick det bli en liten kompromiss av tid och vilja. I slutändan blev det i allafall en tårta med nutella grädde som fyllning samt Evas underbara mousse som täckning. Detta med en twist av hallon istället för jordgubbar.
 
Nu väntar jag bara och ser ifall jag får hjälp med den eller om det blir att offra sig själv.
2013-04-03 ? 13:57:00

Ett steg i sänder

Idag har jag tagit tag i mig själv och för första gången på ett par år gått in på platsbanken. Detta efter att jag suttit och pillat i photoshop och varit allmänt tillfreds med mig själv för omväxlingens skull. Men i alla fall, döm om min förvåning när det första jobbet som anonseras är skolfotograf. Min första tanke var att klicka vidare men nyfikenheten fick mig att se efter, och efter några sekunders funderande tog jag tag i att skicka in en ansökning. 
 
Efter detta spårade det ur när jag hittade ytterligare två fotojobb att söka. 
 
Visst hjärnan säger mig att det inte kommer hända i den här livstiden. Men det kändes ändå bra att ta ett första steg ifrån jobbet jag har nu. Att bara tanken räckte för idag liksom. 

Solen skiner, jag är mer än nöjd över gårdagens bilder, jag har sökt ett tre nya jobb och jag känner mig fortfarande boostad av kommentarer från fredagen. 
 
Idag är det en bra dag, låt bara detta hålla i sig nu!
2013-04-03 ? 11:16:26

Before and after

2013-04-02 ? 14:38:04

Spring feelings

Idag fick kameran åka fram igen och dessa är några av resultaten.