2011-06-19 ? 20:52:00

Kanon kamera

Igår införskaffade jag en ny kamera.
En liten Canon hittade hem till oss.
En liten EOS 1100 D för att vara exakt.

Och på kvällen igår fick den följa med på en liten promenad med oss...


Om jag är nöjd? Javisst!
2011-06-17 ? 23:34:00

New York

Idag kom vi hem ifrån våran resa till New York!
Helt slut i fötterna efter 5 dagars gående i den stora staden. Vi lämnade hotellet ca 8 varje morgon och kom tillbaka runt 10-11. Och under den tiden gick vi hela tiden...

Men vi börjar från början. 

Vi åkte iväg i söndags till Arlanda och trodde vi skulle få följa med dirrektplanet från Sverige till New York. 12 platser fanns lediga men planet var för tungt lastat så vi fick åka till München och mellanlanda där. Väl framme där fick vi platser på planet, dock bara 2 Buissniss så Daniel och jag åkte Economy och Daniels mamma och moster fick åka Buissniss. 

Resan gick bra och vi kom fram till Newark välbehållna. Väl där skulle vi hämta ut bagaget. Men efter sista väskorna så hade våra fortfarande inte kommit. Och efter att vi pratat med personalen så visade det sig att våra väskor hade fått följa med det tidiga planet (som hade VIKT-problem...) och redan fanns på flygplatsen.
Dock var klockan sent på kvällen så personalen hade gått hem och vi kunde inte få våra väskor förrän nästa dag. De sa att väskorna skulle vara vid hotellet runt 1-2 och det nöjde vi oss med och åkte därifrån.

Vi åkte till hotellet och blev ganska besviken på skicket, slitet och sunkigt var det, och lukten i rummen ska vi inte ens tala om... Men det var ett billigt hotel och vi skulle bara sova där så det fick duga...

Dagen efter gjorde vi en sväng på stan och kollade lite på Macy's (ett stort varuhus med 9 våningar) där verkligen allt man kunde tänka sig fanns. Dock hade vi planerat att under tisdagen åka till en outlett för att shoppa billigt där istället för på stan så vi åkte hem utan att köpt någonting.

Och till våran besvikelse fanns bagaget inte på hotellet när vi kom hem runt 1-2. Så det var bara att vända och åka in och shoppa... 

Dock fick vi väskorna senare på måndagskvällen (runt 11-12 på natten).

Dagen efter det (tisdagen) bar det iväg till outletten Woodbury Common vilket var lite av en besvikelse. 220 butiker, men inte så stort utbud, lite rörigt och inte mycke billigare än inne i stan. Dock hittade vi väl i alla fall någonting som fick följa med hem. 

Senare på eftermiddagen/kvällen åkte vi iväg och tittade på Ground Zero, platsen där Twin Towers stod en gång i tiden. Efter det gick vi på en central outlet. Kvällen tillbringade vi på Time Square innan vi åkte hem.

Onsdagen började med att vi tog en tur i Central park. Väldigt häftig upplevelse att se en så stor park i mitten av en så himla stor stad! Efter parken åkte vi vidare till Frihetsgudinnan. Eller ja, vi åkte aldrig ut till ön hon står på eftersom det var så himla lång kö till färjan, men vi tog en gratis färja som gick nära så vi kunde fota henne ändå. Färjan gick till Staden Island där vi tog en lunch innan vi åkte tillbaka till Manhattan igen.

Efter vi varit där begav vi oss på jakt efter kameror som vi ville ha, dock gav vi upp och bestämde oss för att det var bäst att köpa hemma. Så vi åkte tillbaka till Ground Zero och tittade in på minnesbutiken dom hade där. Anledningen till att vi åkte tillbaka var att under tiden vi va där på tisdagen så regnade det och var kallt så vi ville inte stanna så länge....
Efter Ground Zero bar det av in till stan igen för att kolla på Empier State Building vilket var en häftig upplevelse! 86 våningar upp kom vi efter en tur med skyride vilket var en liten "gudiad tur" på film inne i Empire. 
Efter det gick vi ut och åt på Time Square innan vi åkte hem igen.

Torsagen var vår sista dag i New York och den bestod endast av shopping. Macy's, Victorias secret, skobutiker och en massa annat hann vi med innan det var dags att dra iväg till flygplatsen igen. Väl framme där chekade vi in och lyckades komma med dirrektflyget hem till Sverige.

Så runt 8:30 (på fredagsmorgonen) stod vi äntligen på Svensk mark igen.

Och det minna damer och herrar, det är vad vi gjort under dom här dagarna i staterna. En plats jag kommer att vilja åka tillbaka till när mina fötter återhämtat sig igen.
2011-06-10 ? 12:43:00

Bokat

Nu känns det som om läget börjar bli under kontroll. Vi har bokat biljetter till alla möjligheter att komma iväg. Ifrån Arlanda, Oslo, Frankfurt och Köpenhamn. Bara för att vara på säkra sidan att vi kommer med något av dem. Men jag tror det såg bäst ut ifrån Oslo...

Sen är hotellet bokat också. Fick bli ett enstjärnigt hotel. Men det har det nödvändigaste och det var billigt och bra. Så vi kommer att bo 4 nätter på hotellet Hotel Riverside Studios.

Vi ska föröska göra en plan på det vi vill hinna se och sen på söndag morgon bär det av!

Dock är jag lite nervös inför själva resan, vi ska försöka åka Business och då finns det vissa klädkoder man mäste följa. Och det gör mig lite nervös eftersom det jag hade tänkt mig att ha inte var godkänt. 

Inga jeans, gympaskor, t-shirts, korta kjolar mm...

Så jag ska försöka leta rätt på lite bättre kläder samt låna ett par skor utav mamma. Samt hämta en resväska som jag ska låna utav henne också. Så ikväll bär det av hem till mamma och pappa för att säga hejdå innan vi far iväg. I morgon åker jag hem igen och inhandlar det sista med Daniel.
Nervös? Japp, men det kommer nog bli bra till slut... 
2011-06-07 ? 19:24:00

Några dagar till

Usch jag är fortfarnade förkyld med en irriterande hosta som inte vill ge sig. Sitter och funderar på om resan bort till New York kommer att bli av på söndag om jag inte mår bättre... För jag kan inte åka iväg och må som jag gör nu. Febern som håller i och hostan som nästan får mig att hosta upp lungorna, det känns inte som ett så bra tecken för en utlandssemester precis.

Jag tar min hostmedicin men den tycks bara hjälpa på dagarna, på kvällarna och nätterna ser hosta ut att vara imun mot sånt. Och som inte det va nog så är min näsa helt förstörd efter allt snytande... Har seriöst skavsår (typ) under näsan?! Hur fungerar det? 

Men i alla fall, jag är ledig fram till söndag då det är planerat att vi ska åka. Och det är ändå 4 dagar att kurera mig på. Så jag hoppas att medecinen hjälper snart så jag hinner vila upp mig lite också. För som det ser ut nu orkar jag inte mer än att bara ligga här på soffan och bli omhändertagen... 

Men men, det är i alla fall läget idag. I morgon ska jag se om det kanske finns något ljus i slutet på tunneln.
2011-06-03 ? 10:38:00

Sjuk

Sitter och tar det lugnt framför teven. Drog på mig en ordentlig förkylning när jag var hemma hos föräldrarna sist.

Feber, huvudvärk, ont i halsen och tugnt att andas, kan det bli bättre... 

Jobbade 6 timmar igår och mådde dåligt varje minut. Resten av gänget skulle iväg på personalfest så jag kände inte att jag kunde ringa in och vara sjuk. Så det vara att bita ihop. Men då höll jag också på att kollapsa när jag kom hem. 

Idag skulle jag ha jobbat. Men det får bli en hemma dag i stället. Måste verkligen vila upp mig idag så jag kanske mår lite bättre snart. Men efter ca 12 timmars sömn känner jag mig liiiite bättre i alla fall. 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och vila...