2012-05-26 ? 10:56:00

Noll koll

Nu när Pragresaan är över och man har hunnit komma tillbaka till jobbet och vant sig igen så börar det dra ihop sig till den nya resan.

Bara några veckor kvar nu och jag har inte kollat upp någonting!

Jag har inte kollat på boendet speciellt noga, inte kollat hur vi tar oss dit och runt i stan heller. Inte kollat på vad vi ska se på, inte någonting!

Det känns både bra och inte. Det som känns bra är att jag börjar kunna släppa på att jag ska ha koll på allt hela tiden och det som är mindre bra är att jag kommer stresstitta på allt vi ska göra och då kommer jag säkert missa en massa...

Men men, jag ska sätta mig ner någon dag och skriva ihop en pdf så vi kan ha allt samlat på plattan. Men det får bli en annan dag, idag är jag uppbokad med jobb och firande av Malin så det räcker för idag.
2012-05-18 ? 21:32:00

Prag

Nu är det hög tid att skriva ihop lite om Prag resan!

Började på fredagsmorgonen med att vi åkte mot arlande för att checka in och vänta på beskedet om det fanns platser eller inte. Och mycket riktigt framme vid gaten fick vi biljetter i economy extra istället för economy. Dock fick vi en liten kommenar om kläderna som inte var helt buissnis mässiga... 
Men biljetter fick vi och fram kom vi i lagom tid. Väl framme möttes vi av värmen och kunde gladerligen ta av oss både det ena och andra plagget. Ca 30 grader kom vi fram till att det var.

Efter landningen så letade vi oss fram till hostelet, Hostel Downtown. Alltså ett hostel och inget hotel. Men det gjorde inget utan vi fick i stället möjligheten att dela rum allihopa. Mycket trevligare och en bättre gemenskap enligt mina åsikter. Efter det bar det iväg för att se sig runt och inviga vistelsen med ett par öl. Vi hittade en mysig uteservering där vi blev kvar ett tag innan Karlsbron fick akta sig. Därefter blev det lite mat och ännu mer öl innan vi bar iväg till gamla torget för att se på det atronomiska uret. Dock fick vi andrig se det slå den kvällen...

Efter det bestämde vi oss för att hitta tillbaka till hotellet, och där bestämde Jessica och jag oss för att killarna skulle få en utekväll helt själva. Så vi tog en tidig kväll. Dagen därpå bestod av att äta en ordentlig frukost innan vi kollade runt lite i staden och travade iväg till Staropramen bryggeriet där vi hade bokat en guidad tur på eftermiddan. 

Dock måste jag erkänna att bryggeriet var en stor besvikelse. På hemsidan stod det att det var guidad tur på engelska med ölprovning och när vi kom fram va det ett band som gick med dubbade bilder på tjekiska gubbar som pratade och ölprovningen bestod av en öl i slutet av rundturen. Väldigt besviken var jag men jag hoppas att det inte var en helt bortkastad tur för alla övriga. 

Efter det tog vi oss i alla fall tillabaka till hostelet och medan killarna gjorde sig klara och festade på ölen dom köpt på hemvägen så drog jag och Jessica på en liten tur själva för att hitta någonting att ta med sig hem. När vi kom tillbaka va det utgång som gällde och efter ett stop på en bar med absint så va jag i alla fall nöjd. Dock gick alla med på att ta en tur på strippklubben killarna varit på kvällen innan eftersom jag, på fyllan, också va väldigt nyfiken. Så sagt och gjort, strippklubb blev det. Och efter det sov vi gott fram till morgonen. 

Dagen därpå bestod av att komma upp i tid för utchekningen och att hitta tillbaka till flygplatsen. Väl där fick vi sitta och vänta på biljetter till precis innan planet skulle lyfta. 5 vanliga biljetter och ett klappsäte för att alla skulle komma hem, men det gick minst lika bra!  

Så det är helgen i korta drag. Mycket trevligt även om det inte blev riktigt som planerat. Mer öl än beräknat och absint som jag aldrig skulle givit mig på slutade på ett mycket trevligt sätt med trevligt sällskap. Sen att första fyllan kom också tar jag som en bonus.
2012-05-14 ? 14:30:00

Bestämt

Efter helgens äventyr så bestämde jag mig för en sak! Nu är det verkligen dags att ta tag i livet. Att sluta leva i drömvärlden jag skapat och se den med andra ögon. Kilona ska rasa och personligheten ska grävas fram ur glömskan. Jag ska göra sånt som jag mår bra av och inte sånt som antingen förväntas eller görs för någon annan.

Jo jag är ledsen och upprörd när jag skriver detta, men över mig själv och mitt beteende.

Självkänslan finns inte kvar så som den fanns förut. Dock har den ersatts av erfarenheter och kunnande om livet.

Under helgen kände jag mig vacker och älskad. Blickarna från människorna kändes som en extra boost och jag mådde bra. Att jag sen hade fått i mig mer absint än jag borde va en annan sak. Men det kändes bra. Såhär dagarna efter känner jag mig bara fet och ful...

I början av mitt och Daniels förhållande hade jag självkänslan som kom med en smal midja och en minimal vågsiffra. Nu skäms jag många gånger över beröring och sex. 

Dock låter jag många gånger mer självsäker än vad jag är, men det är en fasad som jag varit tvungen att bygga upp i takt med kilona. 

Och så känner jag inte att jag kan ha det längre. Jag måste känna mig stolt över mig själv och komma på fötter igen. Även om det innebär vissa förändringar så är det ett måste. 

Det ända jag kräver är förståelse och någon som boostar mig när det behövs...
2012-05-10 ? 00:06:00

Weekend

Siter fortfarande uppe efter en lång dag och väntar på hjärtat. 
Började tidigt med öppning och nu sitter jag och försöker göra lite plats på kameran inför helgen samtidigt som jag väntar på att Daniel ska komma hem ifrån jobbet så jag slipper gå och lägga mig själv. Dock blir det inte sänggång direkt när han kommer hem för först ska vi kika lite på hotel eller vad det nu blir till helgen. 

Egentligen borde jag sätta mig ner och kolla lite på saker att göra och se också. Men det tror jag att jag får vänta med tills i morgon. För min hjärna klarar nog inte det efter så här lite sömn.
2012-05-04 ? 20:18:00

Händig

Har precis slagit mig ner efter att ha skruvat upp en ny lampa och hängt upp en ljuslampett (som imorgon ska få sig en kompis). Sjukt nöjd över ändringarna vi gjort i lägenheten och längtar tills dess att vi orkar ta tag i vardagsrumms renoveringen. Men det får bli lite senare. 

Utöver detta har vi idag varit och kollat in en soffa också. Inget som är till hundra bestämt men ifall det blir en från ikea är det bestämt! Dock har vi några fler ställen att kolla på innan vi bestämmer oss. Men det är inget som vi stressar med, det är mest för vi vill möblera om, igen. Och för att få det som vi vill ha måste vi antingen ha en ny soffa eller montera ner den vi har i en tresits igen. Och då lät det mest lockande att skaffa en ny. Sen håller vi även på med att skala av här hemma så det inte ser så plottrigt ut.

Nu ska det bli ändring på det mesta.

Nya vanor, nytt utseende(?) och ny inredning. Allt ska bli bättre nu!