2012-12-30 ? 13:44:45

Sammanfattning

Sammanfattningen av 2012 kanske är på sin plats.
Några viktiga händelser detta år har varit dessa:
 
  • Året började med en olycklig start då Daniels morbror lämnade oss.
  • Strax efter det blev besöken på sjukhuset tätare och under April miste jag min älskade farfar. 
  • Livet gick vidare med en fast anställning på 20 timmar/vecka.
  • Efter detta rullade sommaren på med utlandsresa till både Prag och Chicago. 
  • Sedan under slutet av året blev besöken på sjukhuset ännu en gång fler och detta slutade i att ännu en när och kär människa gick bort, denna gång Daniels morfar. 
 
Så vårat år har varit kantat av olyckor och sorg. Och detta måste få ett slut nu när vi går från detta år till ett nytt. Nog för att vi närmar oss 2013 men mer olycka än år 2012 har dragit med sig är svårt att tro ska upprepas.
 
Vi försöker vara starka och se ljust på framtiden även om många vackra ljus slocknat i vår närvaro. 
 
Till alla dessa människor, vi saknar er, vi har svårt att ta oss igenom dagen med vetskapen om att ni inte finns hos oss längre. Vi accepterar detta men önskar att det vore annorlunda...
2012-12-29 ? 15:37:00

Skull

Ännu en gång har jag fått stanna hemma med en UVI som inte är speciellt rolig. Feber som vanligt och helt slut. Men tanken är den att jag ska kunna jobba imorgon några timmar igen. Tills dess får jag vara hemma och ta det lugnt.
 
Dock gav det mig en möjlighet att redigera lite bilder, eftersom jag inte orkar anstränga mig med någonting annat. Mina fina ny inhandlade grejer ifrån veckan hade fått fara offer för kameran och dessa bilder tilltalade mig idag.
 
Och här är också resultatet hur några av dessa blev:
 
 
 
 
Nu ska jag slänga mig i soffan och blunda en stund och kanske vaka upp utan feber om jag har tur.
2012-12-25 ? 22:49:11

Julen

Nu är julhelgen över på riktigt... Började mysigt med tidigt julfirande hos föräldrarna med dom, syrran och farmor. Massa mys, mat och trevligheter. Och även om man inte ville lämna allt på söndagen så hade jag inget val på grund av jobbet den 24... Men det blev inte förrän på kvällen vi drog iväg i alla fall. Med blandade resultat. En liten olycka som slutade lyckligt för alla inblandade och en skärrad Sofia som hade svårt att sova. Sen va det bara att pallra sig upp tidigt på julaftonen och dra iväg till jobbet för en helt värdelös dag. (Förlåt men varför måste vi ha öppet på JULAFTON?!) Dock slutade jag halvtidigt. Efter en liten överraskning av en vän som kom in och tomtade lite för mig fick sista tiden snabbt. Sen hade vi blivit inbjudna på julmiddag och firande hos Daniels ena moster. Där vi tillbringade nästan hela eftermiddagen/kvällen i gott sällskap (och allt för mycke mat). Efter det avslutade vi i ett litet sällskap och lite lugn och ro. Mycket mysig dag i alla fall som slutade runt 2, halv 3 med att vi kröp ner i sängen hemma. Och sen började verkligheten idag igen med jobb i några timmar. Och nu på kvällen valde jag en hemmakväll framför en kväll på stan/krogen med hjärtat. Huvudet sa nej tack och bestämde att vi skulle vara hemma ikväll. Men det är skönt att få vila upp sig lite också. Nu ska jag sätta mig ner och leka lite med en av mina julklappar som verkligen var en överraskning. Tack sötnos!
2012-12-16 ? 10:47:00

Guasque

Igår var det en ny upplevelse på gång. Jag hade blivit inbjuden på Luccegasque utav Eva som hennes +1. En finare middag med utträdanden, "tal" och allt sånt där.

Mycket intressant och trevligt måste jag säga. Och mycket vett och etikett också för den delen. Bordsplaceringar varannan kvinna, man. Flera gafflar och knivar än man är van vid samt en massa glas. Regler om hur man skålar och ramsor som ska sjungas och sägas med jämna mellanrum.

Ett helt virrvarr av nya saker för en sån som mig. Men jag placerades bra så det blev inga problem även om nervositeten kom till en början. Men skoj va det.

God mat, trevligt sällskap och lite väl mycke interna skämt. Men en mycket trevlig kväll!

Den mynnade ut i "vanlig utekväll" vilket inte är riktigt min grej men, men...

Trött, och med fötter som värkte av högklackade skor man inte brukar ha så kom vi i alla fall hem runt tretiden. När man somnade va en annan sak. Men det va skönt att bara slänga av sig allt och bara vara! Andas ut efter en nervös och spännande kväll.

2012-12-04 ? 22:14:00

Time's up

Fick äntligen hem mina klockor idag! Litet smakprov på den ena eftersom jag inte kunde hålla händerna borta från kameran med dessa nyhemkommna.
 
 
 
This is so me!
2012-12-04 ? 00:02:00

Me myself and I

 
 
2012-12-03 ? 23:01:49

Missions

Läget på jobbet blir bara värre och värre...
 
Men nu har jag inte tid att tänka på det för några timmar! Imorgon är min lediga dag och den ska spenderas hemma hos mamma och pappa.
 
Jag tänkte dra ut ganska tidigt och eventuellt köpa med mig lite smått och gott och ställa mig och baka lite när jag kommer. Kommer ju att vara ensam hemma där tills mamma kommer hem. Men det ger mig bara lite tid att göra sånt som är tråkigt att göra när alla är hemma. Och dessutom hinner jag som sagt baka lite.
 
Men sen funderar jag på om jag kanske ska ringa farmor och se om hon är hemma, samt att fota lite om vädret vill vara på min sida. Det hade ju tydligen kommit mysigt mycke snö som jag vill föreviga!
 
Genast blev listan lång... Men startar jag tidigt med att hämta saker på posten när dom öppnar så borde allt gå min väg! Dessutom behöver jag inte bege mig hem förrän på kvällen i skaplig tid. 
 
Men först av allt ska jag stanna uppe och vänta på att Daniel hör av sig så jag kan hämta honom efter julbordsätandet med jobbet. 
2012-12-01 ? 22:18:00

Baka baka liten kaka

De senaste dagarna har bestått av jul bak. Jag har lyckats göra både lussebullar, pepparkakor och saffrans muffinsar.

Dock blev det även blåbärsmuffins och citronmuffins också. Men det blev en liten bonus.

Ser bakandet lite som terapi nu när det varit lite mycke ett tag. Känns bra att göra någonting jag tycker är spännande och kul.

Imorgon får vi se om jag gör fler pepparkakor och muffinsar med pepparkaks smak kanske.

Men det beror på vad som händer... Jag slutar ju ändå ganska tidigt.