2011-08-27 ? 09:22:00

Ett steg i taget

Igår skruvade vi fast de sista skruvarna på vår nya sängram. Så nu har vi kommit ännu ett steg på vägen till ett färdigt sovrum. Har vi tur och tid så ska vi nog försöka kolla på lister på måndag då vi båda är lediga. (det blir tyvärr inte så ofta nu för tiden...)

Annat som hänt på sista tiden är att jag förgäves försökt få tag på tandläkaren hemma. Har fått någon irritation, inflammation, infekion i en hörntand som efter 2 veckor börjar gå mig på nerverna. Men dom är på kurs så jag får fint vänta till på torsdag...

Dessutom har jag besökt ungdomsmottagningen för antagligen sista gången (eftersom jag nu tituleras som för gammal) och fått ett nytt recept utskrivet som jag hoppas är bättre. Har totalt lessnat på mitt nuvarande så lite ändringar behövdes. 

Så det är läget just nu.
2011-08-24 ? 22:07:00

Jag vill

Jag vill så mycke just nu. 
Det finns så mycke jag vill ha och göra. Inte minst här hemma!

Vi ska göra vårat somrum klart, en gång för alla. Vårt nya mål är att bli helt klara innan den 8 november. Det kändes som ett okej mål att bli klara inom ett år efter inflyttningen. Men för att nå det målet måste lister inhandlas, hyllor införskaffas och skruvas upp. En sängram ska vi ha också. Samt aningen en garderob eller hyllplan...

Men det är inte bara det jag vill göra, jag vill jobba massor så vi kan ordna resten här hemma också. Samt spara en del till julshopping resan som vi tänkte göra i december. 

Men det finns hela tiden en annan sak som lockar mer än allt det här... 
Och det vet ni nog vad det är. Men allt har sin tid. Nu ska jag ta en sak i taget och göra lite klart här hemma först!
2011-08-22 ? 20:01:00

Malta

Jag kanske ska berätta att vi är hemma ifrån Malta igen! Åkte den 14 och kom hem den 18. 
Det var en lagom lång semester i ett så varmt land. Det stod att det skulle vara ca 26 grader varje dag vi skulle vara där. Men när vi väl kom ner var det närmre 35... 
Vilket betydde att det blev massor av badande och slöande.
Det jobbiga var att mellan ca 11-12 fram till 16-17 var det nästan för varmt för att göra någonting. Allt va jobbigt och uttröttande. Så då var vi aningen och badade eller slappade på hotelrummet.

Hotellet vi bodde på hette Corinthia Palace - hotel & spa och var ett 5 stjärnigt hotel i mitten av Malta. Lite långa avstånd till Valletta och dom andra delarna av ön men lite billigare och  dessutom hade dom gratis bussar till vissa destinationer. 

Det vi gjorde under vår resa var att bland annat bada både i havet och i poolen. Varav havet var mysigast. Vi snorklade och besökte Blue Grotto. Det är ett par grottor som en flod format ur bergen, och när solen ligger på i rätt vinkel så lyses hela grottorna upp och blir helt blå. Vi va dock där lite tidigt för att se det, men det var väldigt fint ändå. 

Sen åkte vi Hopp on hopp off buss (det var den som tog oss till grottorna), vi åt mycke och god mat. Vi solade och shoppade lite sovenirer. Men mesta dels tog vi det lugnt. 

Inte så dyrt land för er som funderar på att åka dit, det är ungefär som här helt enkelt.

Och inte tråkigt heller, även om allt ser likadant ut (de använder samma sorts sten till ALLA byggnader) och det låter som det inte är sista gången vi åkte dit.
2011-08-11 ? 13:59:00

Malta på söndag

Nu är det bestämt hur det blir med resandet i helgen/veckan. På söndag morgon åker Daniel och jag till Malta för fyra nätter på 5 stjärnigt hotell!

Kommer bli så mysigt, bada i havet och bara ta det lugnt. 

Hoppas bara det blir fint väder och att bussarna från hotelet går till någon bra strand och att lokalbussarna inte får för långt ifrån hotellet.

Men det kommer bli bra. Det kommer att bli våran semester... 

Mys

Ända problemet är om Daniel inte skulle komma med flyget ifrån Göteborg på lördag. För då kommer han för sent på söndag... Men det löser sig, det såg bra ut med platser så jag är inte så orolig!
2011-08-08 ? 22:31:00

Vart ska vi ta vägen

Sitter för tillfället och kollar på en film med älsklingen. 
Men så tänkte jag att jag skulle uppdatera om planerna för nästa vecka också!

Vi vet inte riktigt vad som kommer hända men vi tror att vi kommer åka bort. Och det lutar som sagt emot medelhavet. Antingen Spanien, Malta eller kanske Grekland. Om vi ska åka id resor eller sista minuten är heller inte helt säkert...

Personligen tycker jag om id resorna och det mycke för att dom är billiga. Men det är lite spännande att inte veta om man kommer med eller inte också, och att man kanske får planera om semestern. 

Men vi får som sagt se, reser bort gör vi nog ändå.
2011-08-06 ? 08:46:00

Resa igen

Nu är jag äntligen ledig igen. 

Har jobbar 8 dagar i rad, varit ledig en dag och sen haft en period på 6 dagar. Och de känns ska jag säga er!
Men nu jobbar jag bara några pass och sen har vi semester i en hel vecka till.

Men vi har ine bestämt oss om vi ska åka bort då igen eller inte... Vi skulle vilja åka på en solsemester men vi vet inte om Daniels ben mår så bra utav det (Han råkade ju såga sig i benet med motorsågen för ett par veckor sen, inte farlig men ändå...) Så vi får se, först ska han i alla fall åka till Göteborg och träffa några gamla kompisar. 

Men OM vi skulle åka så lutar det emot medelhavet. Men vi får helt enkelt se...