2012-03-30 ? 23:21:00

One more time

Det känns som läget på jobbet bara blir värre och värre. Det börjar liksom bli jobbigt att ta sig iväg på dagarna, och att alltid undra över vilka man får jobba med eller inte. 

Jag orkar inte med en period till i livet där jag är på fel plats vid fel tillfälle. Hela min uppväxt har kretsat kring det temat. Grundskolan var en pina i sig. Gymnasiet likaså och nu trodde jag att jag skulle bli accepterad. Kunna vara den jag är och ändå bli omtyckt. Visst, det har väl gått hem hos vissa. För jag vet att jag har människor på jobbet som faktiskt, även om det är ganska svårt att tro, bryr sig om mig! Men samtidigt finns det nog många som inte skulle ha någonting emot att slippa mig. 

Visst, alla kan inte älska alla. Jag tycker inte om alla, men jag har i alla fall försökt vara trevlig så att det inte ska bli jobbiga situationer på jobbet. Men tydligen har jag inte försökt tillräckligt mycket...

Allt som hänt har gjort att jag är avtrubbad på jobbet, sitter och tänker på annat och är allmänt nere. Kroppen går på sparlåga. Sitter och fryser i kassan för att jag känner mig utanför och ovälkommen och ibland är det nära att tårarna tränger sig på. 

Jag orkar inte, min kropp orkar inte. Stressen och situationen är snart för mycket. 

Jag vill inte falla tillbaka och bli samma vrak jag varit, må dåligt fysiskt och psykiskt. Hamna i samma osunda vanor som tidigare...

Jag orkar det inte en gång till...
2012-03-26 ? 23:56:00

Sticka ut

Trött på allt just nu...
Mest över jobbet som verkar urarta i någonting jag inte vill vara med om en gång till.

Att människor har svårt att acceptera mig kan jag leva med, i alla fall i viss mängd. Men när man går och pratar bakom min rygg och får medhåll av andra och att detta grundas på ett tillfälle då jag inte gjort någonting annat än rätt. Och att det är personer som jag litade på och inte trodde var så, ja då tar även jag åt mig.

Jag kanske kan tåla mycket, men det finns faktiskt saker som sårar ävern mig. Det är inte ofta jag är nära till tårar på jobbet men den här gången kände jag mig allt annat än välkommen. Jag ville bara gå hem och krypa ner under täcket och önska att jag inte behövde gå tillbaka dit igen. 

Men verkligheten är inte så, verkligheten tvingar mig stanna kvar, hålla allt inom mig och försöka se förbi alla dessa idiotiska människor som tror dom vet mycket bättre. Det tvingar mig att hålla mig tillbaka tona ner och snart bli en i mängden.

Inte sticka ut, sticka ut är farligt. Ingen vill sticka ut, det är inte bra...
2012-03-20 ? 20:48:00

Viljan

Jag blev extremt sugen på att shoppa nya kläder och skor, inget som är så vanligt för mig. Dessutom fick jag en gigantisk längtan tills vi en gång flyttar till någonting större så jag kan få en walk in closet! Det är någoting jag egentligen inte behöver, men någonting jag verkligen skulle vilja ha!
2012-03-20 ? 20:04:00

Uppgradera

Sitter och njuter av min sista lediga dag den här veckan. Min andra och sista... 
Och vad har jag gjort under min ledighet då? Svaret är INGENING. Eller ja, ingenitng speicllet. Bara varit och tagit det lugnt. Men jag kände att jag behövde det! Nu blir det en veckas jobbande och sen får vi se hur ledigheten ser ut nästa vecka. 

Det jag gjort under dom här två dagarna är att städat ur datorn, mycke damm och sånt i den så det va nödvändigt, sen har jag också fått hjälp att få in nytt photoshop cs5 i den så det har jag suttit och trixat lite med. Mycket roligare och bättre än cs2'an jag hade innan.

När vi fick hjälp att få in ps så fick vi också lite tips om att uppgradera datorn till någonting nytt och frächt. Dock får vi se om det blir så eller om den här får klara sig ett tag till. Dock skulle det ju vara nice! Och med kollandet på dator blev jag sugen på att införskaffa i nya kamera grejer! Bland annat stativ, blixt och väska... Men det vet jag inte heller när det blir av, känns ju som pengarna borde gå till nyttigare saker än leksaker av olika slag. Dessutom måste jag söka lite på precis vad jag ska ha samt var jag ska beställa ifrån. 

Sen har jag kollat lite på smidesgrejer också, men där fick jag ett bakslag när trissorna inte var tillräckligt stora. Så det måste jag leta efter också...

Mycke just nu. Men nu ska jag njuta av de få lediga timmar som jag har kvar innan imorgon!
2012-03-12 ? 22:40:00

Värd någonting

Ibland blir jag bara så besviken på mitt jobb.
Det känns som att oavsett vad jag gör så blir det fel. Jag kommer snart inte stå ut eller tillåta mig själv att fortsätta. För det är inte värt att vara stressad och känna sig otillräcklig. Jag vill trivas och känna att jag gör nytta när jag är där inte bara längta efter att dagen ska ta slut.

Jag har faktiskt känslor och även om det inte ser ut så, så tar jag åt mig allt skäll och känner mig helt värdelös. Det är ofta inte långt till tårarna. Men jag tillåter inte mig själv att bli ledsen! Jag vill inte ses som en svag och ledsen individ. Den glädjen ska ni inte ha igen!
2012-03-12 ? 05:55:00

Visstid

Sådär, nu va min lediga dag över. Gick så snabbt att jag inte ens han fatta att jag var ledig, och nu är den över...
Förhoppningsvis är jag ledig imorgon igen men man kan ju aldrig vara riktigt säker. Men jag känner att jag skulle nog behöva vara lite mer ledig. Skulle behöva städa mer och bara vila ut mig också för den delen. Men det får jag väl ta senare. 

Nu blir det i alla fall till att jobba öppning idag, och sen förhoppningsvis vara ledig imorgon för sen blir det jobb onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag... 6 dagar den här veckan också med andra ord.
Det kanske blir många dagar men det är så hattit och dant att jag ändå bara kommer upp i 40 timmar. Eller ja, bara och bara förresten. Som jag sagt förut, jag är bara visstidsanställd, vid behovsanställd och snacka om att det finns behov!

Nej nu blir det att göra sig klar och sen åka iväg och se glad och pigg ut även om man inte är det!
2012-03-09 ? 18:19:00

Sommarform

Börja ett nytt liv känns som en bra idé. Mitt nya liv började idag med en rask promenad nu på kvällen!

Nu gäller det bara att hålla det här och inte "synda". Motion, godis stop, nyttigare och mindre mat. Det ska väl göra mig i form till sommaren?
2012-03-08 ? 21:31:00

Människor alltså

Som jag misstänkte, min lediga dag imorgon blev allt annat än ledig. Och det va ju inget litet pass man fick heller! 6:50-16:45 om jag inte minns helt fel. Men sen jobbar jag bara lördagen också och sen SKA jag vara ledig. Det spelar ingen roll om jobbet håller på att gå under, jag SKA vara ledig. 

Men men, annars har det inte hänt så mycke idag, inte mer än att vi träffade några gamla vänner som vi haft en tvist med. Ingenting som tyvärr gick att lösa med vänskapen i behåll. Men det visade bara vilka vänner dom var, och nu ska vi gå vidare och tyvärr hoppas jag att våra vägar inte korsas längre. FB finns dom inte kvar på och heller inte mobilen. 

Det va som jag sa till Daniel. Dom vänner vi har, det är dom som sätter guldkant på vårt liv. Och dom här vännerna har vi tyvärr fått inse är dom som frenetiskt putsar bort guldkanten igen! Vi kommer må bättre som det blir nu. 

Vi kommer gå vidare och värdesätta dom sanna vänner vi har istället!
Det enda som är jobbigt är att vi har några gemensamma vänner och att Daniel jobbar på samma ställe, men det kan man fixa.

Men nu ska jag inte lägga ner fler tankar på dessa människor! Har ändå aldrig riktigt tyckt om dom!
2012-03-07 ? 23:31:00

God natt

Efter att ha städat sen jag kom hem runt kl 8 så känner jag att jag gjort mig förtjänt av en god natts sömn. Krypa ner i sängen och invänta Daniel som borde komma hem om en timme eller så.

Egentligen hade jag velat vara vaken och gjort allt sånt som jag borde göra. Jag borde ätit någonting också. Men jag hade ingen ork att svänga ihop någonting heller. Spel det för bli morgondagens problem. Nu ska jag bara mysa ner mig och hoppas att jag inte väcks av mobilen imorgon.
2012-03-07 ? 20:13:00

Nytt liv

Jobbat idag igen, länre än det egentligen var planerat och samma sak blir det i morgon. På fredag är jag äntligen ledig. Om nu ingen är sjuk så jag måste jobba, men jag funderar samtidigt på att låta bli mobilen, låta den vara på ljudlöst eller till och med stänga av den. För jag måste faktiskt också få vara lite ledig. 

Just nu känner jag faktiskt för att börja ett nytt liv, börja träna, äta sundare och ta tag i sånt som JAG verkligen vill!

jag vill börja bygga upp en liten verkstad här hemma, starta upp en hemsida och få göra någnting jag verkligen tycker om. Men samtidigt känns det så svårt och så ansträngande att jag hela tiden drar mig för att göra det som är nödvändigt.

Jag måste skriva ner en lista i prioritetsordning på saker som måste komma hem, söka vidare med namnideér och se att allt sånt stämmer med stavningar och synonymer.

Men början på en önskelista har jag i alla fall tänkt ta tag i. Se vad jag behöver och hur mycket jag måste lägga ut. Sen ska det skissas ideér och verkställs!

Men just nu får det skjutas på en stund. För först är det hemmet som måste få sig en makeover. Det ska städas, plockas bort onödigt grejs och göras allmänt fint. Men för att hinna med det måste jag få vara ledig!
2012-03-06 ? 14:07:00

Lägesraport

Det verkar som mitt liv just nu är inne i en sån där fas med händelselösa dagar som bara avlöser varandra. Jag vet inte vilket datum eller veckodag det är, det enda jag vet är om jag jobbar eller inte. Och för tillfället är det väldig mycke jobb... 

Dock har jag hunnit ta tag i lite här hemma. Städar för fullt när jag väl är hemma. Dock står jag vi valet och kvalet om hur vi vill ha det här hemma. Sovrummet har stannat av för att jag inte vet vilken färg jag vill ha på listerna vid trumman, bruna eller vita?

Fotandet har stannat av lite nu också när våren är påväg, slask och grått är inte så inspirerande även om jag införskaffade i ett nytt objektiv här förra månaden. Men blir det liiite varmare och finare så ska jag ta mig en dag ledigt och sen bara åka iväg någonstans med kameran och hjärtat. 

Sugen på att ge mig på en porträttfotografering något tag också, men det får bli när jag får tag i någon som inte skyr kameran! 

Annars är det inte så mycke som händer, finns bara lite funderingar om ifall jag ska ta tag i mig själv och acceptera erbjudandet om hjälp med uppstart av ett eget företag. Men för det behöver jag se över alla utgiter jag har för att komma dit, vilket känns som ett ganska stort uppdrag just nu. Men vi får se vad framtiden erbjuder! 

Nu blir det att svida om och sen dra ner till bussen för en tripp till jobbet på ca 5 timmar...