2011-02-25 ? 15:01:00

Spar

Sitter och känner mig ganska nöjd med tillvaron för tillfället.
Jag är fortfarande nere i en formsvacka men jag ska försöka ta mig upp igen!

Idag trillade lönen in på kontot igen. Och enligt mina planer sedan tidigare i månaden så har delar flugit iväg redan till mitt B-spar. Känns skönt att äntligen kunna spara ihop till det, även om det kommer att ta en del tid...

Men det är i alla fall på gång nu!
2011-02-23 ? 16:08:00

Vad händer

Jag känner mig väldigt omotiverad till allt just nu. Det finns en miljon saker jag borde göra egentligen, men jag får ingenting av det gjort. Jag känner bara för att mysa ner mig i Daniels famn och sova några timmar. Jag förstår egentligen inte varför jag känner såhär, allt är ju egentligen bra och så. Men jag har bara inte orken att ta tag i mig själv...

Kanske en annan dag...



2011-02-19 ? 10:46:00

Hallå

Jag har funderat på en sak ett litet tag... Hur kommer det sig att alla jag känner - nästan, aldrig har tid? Lever vi i en tid då man har hundra andra saker på gång så man inte hinner sätta sig ner några minuter för att prata? 

Varje gång är det samma sak, jag vet inte om jag tycker det är så roligt längre. Ingen har någonsin tid längre. jag känner att man blir mer och mer ensam hela tiden, speciellt när man kanske behöver någon att prata med. 

Jag känner ofta att jag behöver prata med någon, men två sekunder senare blir det antingen tyst eller så har personen någonting annat att göra. 

Jag känner att jag faller ifrån personer jag lovat mig själv att aldrig lämna. Jag känner att även om jag kämpar så svetten lackar så kommer det ändå inte fungera ifall man inte får respons från andra sidan.

Jag vill inte vara den ända som tar kontakt, jag vill känna att andra vill ha kontakt med mig också... 

Jag har det lite kämpigt just nu och en vän att prata med någon gång ibland är just vad jag behöver, men om nu mina vänner är påväg ifrån mig, och nya inte närmar sig, hur kommer det då se ut i framtiden?

Jag kanske är lite speciell men jag behöver andra människor lika mycke som vem som helst...
2011-02-19 ? 10:35:00

Jobba igen

Jobba idag igen, även om både jag och lägenheten skulle må bra av lite ledighet. Så mycke som ska fixas och jag känner inte att jag har tid innan jobbet riktigt. Och när jag väl kommer hem så är Daniel trött och jag vill inte störa honom med att städa och dona. 

Men i morgon är jag ledig så jag ska försöka gå upp i bra tid så jag hinner städa och fixa lite. Även om jag verkligen inte kommer att känna för det i morgon så ska jag göra det!
2011-02-18 ? 09:55:00

Pass

Igår fixade jag äntligen mitt pass. Så inom en vecka kommer det att vara klart att hämta. Känns så bra att äntligen ha gjort det, och att vi inte gjorde det på arlanda polisen istället. Det var rätt nära att vi gjorde det nämligen, men när de sa att det skulle kosta det dubbla och det skulle bara vara tillfälligt backade vi. Men nu är det i alla fall fixat så nu kommer vi kunna åka bort i mars om vi bara hittar någonstans att åka. 
Tills dess blir det jobb så vi kan åka. 

Och skulle vi inte åka så vet jag att sovrummet inte skulle klaga på lite uppmärksamhet. Även om vi jobbar med det så fort vi bara kan. 

Fast just idag vet jag inte hur mycket jag kommer jobba där inne innan jag åker till jobbet... Jag känner mig lite trött och sliten och skulle nog behöva ta det lite lugnt egentligen. Men vi får se, lite kanske jag orkar med ändå.
2011-02-14 ? 22:34:00

14 februari

Alla hjärtans dag. 

Detta är en dag jag för andra gången i mitt liv någonsin sett fram emot. Det har inte varit lätt att inte ha någon att dela dagen med innan. Men förra året och idag, samt resten av mina kommande 14 februari dagar, har jag känt en lättnad. Jag har haft någon att fira dagen med. Även om det inte blivit som vi tänkt oss i år.

I lördags hade ju Daniel planerat att vi skulle åka iväg till Arlanda och mycket riktigt, vi anlände tidigt på morgonen och jag hade fortfarande inte fått veta vart vi skulle. Vi letade oss in i vimlet och skulle hämta ut våra biljetter. Men när vi kommer fram till tanten vid disken så slänger Daniel vant fram sitt pass och när hon ber om mitt och jag visar mitt körkort så säger hon ifrån... 

Tydligen räknas inte ett körkort som nationellt id, även om många säger och tror det. Samt att det är dåligt informetat på bolagens sidor. Tanten kunde inte ens få upp informationen själv.

Men i alla fall, Daniel som hade varit 100% säker på att det gick med körkortet blev förtvivlad. För det var bara att ta med sig väskan och åka hem igen, inget Riga för oss...
Vi hade kunnat gå till polisen och fixat ett tillfälligt pass, men det skulle kosta det dubbla vad ett vanligt kostar. Samt att vi skulle missa vårt flyg och bli tvugna att ta ett senare, om det ens skulle finnas någon plats på det...

Så vi åkte hem och hade en "tycka synd om oss helg" istället. Tröstätit, sovit och varit allmänt osocialla med varandra. 

Det blev inte alls som vi tänkte, och eftersom jag är en person som alltd blir så knäckt av förväntningar och planerande som inte blir av så var det verkligen en tuff helg. Många gånger jag bara velat ligga och sura, men inte kunnat eftersom jag inte vill göra älsklingen ledsnare än han var...
2011-02-14 ? 14:03:00

Hur gör man

Jag sitter och funderar lite smått på framtiden och allt som kommer att hända senare i livet, och efter en helt del serie och film tittande, så har tankarna vandrat vidare till ett steg i livet som jag och Daniel kommer att ta när vi är redo. Jo jag antar att ni förstår att det är giftermål jag pratar om, men jag känner mig också lite osäker på hela konceptet. Jag har aldrig varit med om en vigsel i hela mitt liv och jag vill egentligen inte att det första tillfället ska vara mitt eget.

Jag vill veta hur allt går till innan jag måste bestämma allt själv, veta hur mycke tid det kommer att ta samt veta hur man ska planera det. Jag vill kunna börja redan nu att fundera på hur jag skulle kunna vilja ha det. Se olika förslag framför mig. Men jag vet inget mer än att man ska ha en fin vit klänning och en stor god tårta.

Allt småpyssel däremellan är som en gåta för mig. 

Så hur går det till? Är det bara jag som aldrig varit på ett bröllop?

2011-02-10 ? 09:20:00

Tack

Igår var min underbara pappa och bror här och hjälpte oss med sovrummet. Jag säger bara det att min pappa värkligen kan sin sak! Började med att han har alla sina jobbverktyg med sig upp och att han vet precis hur han ska börja. Allt är planerat och allt finns. Skivorna och reglarna var på plats redan i förrgår (tisdags) och nu var även hantverkaren det. 

Efter lite pyssel med väggen så sitter det nu en gipsskiva med en massa regnar bakom. Dessutom är det lite skillnad mellan de 8 skruvar den förra skivan satt med och antalet som sitter i den här, den här kommer aldrig att röra sig!
Sen när väggen var ordnad så skulle det dras el så vi fick bort en lysknapp som sitter mitt på väggen och en som satt på ventilationstrumman. Istället kommer vi nu ha en dubbelknapp precis vid dörren när man går in. 

Det känns verkligen som läget är under kontroll nu. Tack vare min pappa. Ska försöka hitta på en bra "tack för hjälpen present" till honom och brorsan. För utan dom hade det nog inte sätt lika bra ut nu. 

Men i alla fall, nu ska jag ge mig in i röran och slipa väggarna lite så vi kan börja spackla. För nu är det på gång igen!
2011-02-09 ? 15:52:00

Hända någonting

Idag kommer det hända saker med sovrummet!

Om en stund slutar min käre far sitt jobb, och då kommer han att åka över hit för att hjälpa oss. Antagligen kommer vi få upp väggen och kanske även hinna dra lite el, beroendes på hur mycke svårigheter vi stöter på. Och har vi tur så kanske vi till och med får allt det klart? 

Men i alla fall, vägg fixande och sen på fredag ska jag försöka slipa och göra väggarna redo för spackel.

Nu ska det verkligen hända någonting!

Vi ska få allt klart så vi kan flytta in och skaffa oss en ny säng.
2011-02-08 ? 07:59:00

Vad hände

Uppe med tuppen idag igen! Min plan var att få sova länge och vakna av mig själv någon gång runt 10 tiden. Men så blev inte fallet idag. Utan efter 7 ringde telefonen och det var så klart jobbet som hade ont om folk, igen. Så utan att tänka efter, nyvaken som jag var, så sa jag ja... En halv sekund efter samtalet var slut kom jag på att pappa skulle komma idag och hjälpa oss med väggen. Så det var bara att ringa till honom och avboka det. Så i morgon, då kommer han i stället. 

Vad har egentligen hänt den här veckan? Jag skulle ju vara ledig! Min planering gick helt i kras så det är väl dags att göra en ny...

Måndag - Jobb
Tisdag - Jobb
Onsdag - Träffa Veronica och fixa väggen på kvällen
Torsdag - Jobb
Fredag - Ledig
Lördag - Daniels planer
Söndag - Daniels planer

Usch, jag som verkligen såg fram emot ledigheten. Jag som behöver sova... Men samtidigt ska jag ju inte klaga, jag har ju fått ett jobb! Och det här kommer visa sig på lönebeskedet senare, det är det som får mig att kämpa på. Så, nu ska jag göra mig klar och åka iväg så småningom, på min egentligen lediga dag...
2011-02-07 ? 09:50:00

Ska göras

Idag är första och sista jobbdagen för veckan. Känns faktiskt skönt att jag ska vara ledig så länge nu. Även om det är massor som ska göras.

Jag har en plan om att försöka ge mig på sovrummet i veckan igen, utöver alla andra planer som finns. Min pappa ska komma över en kväll med reglarna och innan dess ska jag försöka slipa och skära fina avslut på de gamla tapeterna. Sen ska jag eventuellt försöka spackla lite också... Vilket jag aldrig gjort innan, så det kommer att bli ett äventyr.

Men vi måste verkligen bli klara snart... Jag tycker det är så tråkigt att vi bara har en etta. Jag vill ha ett riktigt sovrum med en riktig säng. Det kommer bli så mycket mer plats överallt när vi är klara. Så nu ska jag verkligen ta tag i det när jag är ledig!
2011-02-05 ? 09:42:00

Veckan

Lördag idag och det betyder, sista arbetsdagen den här veckan. Sen har jag bara jobb på måndag inplanerat och sen är resten av veckan ledig! Ska bli så skönt att få vara hemma och vila upp mig. Men samtidigt blir det inte bara vilande i veckan som kommer.

• Måndag blir det som sagt jobb. 
• På tisdag ska jag städa hela lägenheten tänkte jag.
• Onsdagen har jag planerat in att ta en dag på stan med Veronica.
• På torsdagen blir det till att slappa lite
• Fredagen innebär eventuellt ett besök i den svenska huvudstaden, men vi får se.
• Lördag och söndag är jag upp bokad med Daniel och jag har fortfarande inte en aning om någonting mer än att det blir ett besök på Arlanda.

Så det är på ett ungefär hur veckan ser ut. Men först ska jag jobba idag och när jag slutat ska jag åka över till Fredrik för att tillbringa kvällen/natten med honom och Daniel. Sen antar jag att det bär av hemåt igen på söndag förmiddag/mitt på dan. För jag skulle vilja ta en tur till Ikea och titta efter lite saker. Bland annat en sån där som man sätter dusch munstycket i.
2011-02-03 ? 23:19:00

Funderar fortfarande

Idag försökte jag lura fram ett svar från Daniel om vad som kommer hända på lördag-söndag nästa vecka. Men jag fick bara svaret att jag skulle ta med mig ett ombyte samt legitimation... 

Så jag sitter fortfarande här och funderar. Har mina aningar om att det innebär en liten tripp någonstans men jag är inte helt säker. Varför skulle jag annars behöva legitimation och ombyte? Men det kanske händer någonting annat också. Det ända jag är säker på är att jag är hemskt nyfiken!

Men på lördag nästa vecka lär det visa sig. Då ska jag äntligen får veta vad det är mitt hjärta har planerat för överraskning till mig. Jag hoppas bara att min överraskning till honom hinner komma innan dess också...
2011-02-02 ? 18:24:00

Nästa helg

Jag sitter och funderar lite. 

Daniel och jag tänkte fira alla hjärtans dag lite i förväg eftersom han jobbar på måndag den 14. Så helgen innan skulle jag se till att jag är ledig. Dessutom fick jag veta att vi skulle åka till Arlanda på lördagen och inte åka därifrån förrän på söndagen, eller hur det nu var han sa... 

Så jag undrar verkligen vad han har i kikaren.

Men det lär jag få reda på nästa helg, för jag har sett till att jag är ledig!

Är lite nyfiken, men samtidigt vill jag bli överraskad...