2011-01-29 ? 11:31:00

Hemåt

Idag bär det av hemåt! Ska hem och hälsa på mina föräldrar och eventuellt också mina far föräldrar. Vi får helt enkelt se. Sen ska jag också se till att vara hemma söndag kväll så jag kan åka ner och träffa tjejerna!

Men vad jag hittar på resten av helgen är fortfarande ett stort frågetecken. Antar att det bara blir en trevlig lugn helg för en gångs skull. Sen ska jag höra mig för angående renoveringen också hade jag tänkt.

Men först blir det jobbet! Tre timmar med ob på 100%, det är inte illa i min värld. 

Eventuellt blir det en liten stund på stan innan jag börjar också.
Men det är inget jag har bestämt helt hundra.
2011-01-28 ? 10:42:00

Helgen

Idag blir det städande hemma innan jobbet kallar igen. Mina planer på att hinna jobba lite med sovrummet till helgen ändrades när jag fick ett jobb pass på lördagen och så kom jag på att jag ska åka hem därefter för att kunna träffa tjejerna på söndag i kyrkans hus.

Så det får vänta till senare med att fixa där inne. Dock tror jag att min pappa kommer över på måndag för att hjälpa oss att mäta ut reglar och skivor. Samt ta en titt på elen igen. Så vi vet hur vi ska göra med allt.
Det är inte så lätt när man inte har en aning själv vad som ska göras och vi vill ha den bästa möjliga kvaliteten när vi är klara! Så lite hjälp låter inte helt fel. Speciellt inte när den kommer ifrån min pappa.

Jag saknar faktiskt att jag inte träffar min familj lika mycket nu som när jag bodde hemma. Men när det blir lite lugnare så ska jag bjuda över dom och bara umgås!
2011-01-24 ? 10:15:00

Renovera till helgen

Okej idag är det måndag igen då. Egentligen skulle det här vara andra dagen i rad som jag jobbar. Men efter en liten incident i fredags då jag blev matförgiftad så blev det inte som planerat. Men jag fick i stället tid att vila upp mig och fylla på mina lager igen.

Så nu känner jag mig pigg nog att åka iväg igen. Även om det skulle varit skönt att få lite mer ledighet...

Men på lördag-söndag så planerar jag att vara hemma och försöka ta igen lite tid med renoveringen av sovrummet. Det ska slipas och fixas medan vi väntar på assistans ifrån pappa, som ska hjälpa oss med nya reglar och eldragning.

Men det kommer bli fint! Ser verkligen fram emot att få det klart så vi kan börja med renoveringen av vardagsrummet också. Sen får vi se om det blir köket eller badrummet efter det kanske.

Men just nu; sovrummet måste bli klart! Dels för att vi inte klarar av att sova så mycket längre på en luft madrass men också för att vi vill ha den tvåa vi köpte och inte bara en etta. Men snar så!
2011-01-20 ? 08:35:00

Jobb

En ny dag har börjat och liksom gårdagen innebär den här dagen en massa jobb. Först var det planerat att det skulle bli en ledig dag för mig så jag kunde pyssla lite hemma. Men jobbet ringde igår kväll och bad mig komma in. Då var det bara att finna sig i det och kliva upp tidigt idag igen.

Imorgon blir det samma sak, även om jag hinner sova ut ordentligt då eftersom jag har ett eftermiddags pass!

Sen är jag faktiskt ledig lördagen, hela lördagen och då ska jag försöka ta det lugnt och vila upp mig för en veckas jobb igen. Samt jobba lite med kaoset i sovrummet.

Lite tråkigt inlägg kanske med bara massa pratade om jobb. Men de här dagarna med jobb kommer innebära att jag kan skriva om någonting roligare senare när vi tar "semester". Så jag får kämpa på!
2011-01-18 ? 10:52:00

Funderar

Jag sitter fortfarande och funderar på resan i mars. Jag vet nog egentligen inte vart jag vill åka, men det skulle vara skönt att lämna Sverige i alla fall och bara få åka iväg och mysa med min älskling.

Det lutar nog emot värmen, men vilken sorts värme; det är frågan.
Medelhavs-värme? Öken-värme?

Det kommer nog bli som förra gången, när vi reste till Milano. Daniel kommer med förslag och jag njuter av att vi ska åka bort så han får bestämma allt.

Men till värmen har jag sagt i alla fall och gärna någonstans nära vattnet så man kan bada, men ändå i ett område där det finns saker att se och uppleva!

Vi får helt enkelt se, det är ändå ca 1,5 månad kvar.
2011-01-16 ? 20:58:00

Planering

Daniel och jag sitter och planerar lite för tillfället. Vi försöker komma på vad vi ska göra med ledigheten han har i början på mars. Han har en hel veckas ledighet och det lutar emot att det bär av på en resa någonstans.

Frågan är bara vart? Så det är just det vi sitter och funderar på just nu.

Tankarna går hit och dit; Dubai, Venedig, Nice, Palma?
Ja vi vet inte just nu men vi har tid på oss att planera!

Någon som har några bra förslag?
2011-01-14 ? 21:45:00

Trevlig sällskap

Jag tänkte lyfta fram trevliga människor lite exta idag.

För när jag var på väg hem ifrån jobbet så steg det på några äldre damer hållplatsen efter jag gick på. Och eftersom bussen var full och det inte fanns några lediga platser för den sista damen så erbjöd jag min plats.
Och hon blev väldigt tacksam och glad att de gamla sederna inte är helt utdöda.

Jag förklarade att jag själv hade velat bli bemött på det sättet. Men jag fick i alla fall ett hjärtligt tack och trevligt sällskap på vägen hem eftersom vi pratade med varandra hela resan.

Tänk så trevliga människor det finns om man bara bjuder lite på sig själv!

Jag kände mig så nöjd och glad när jag gick av bussen och vinkade till dem, jag hade ju gjort någon förvånad och glad. Så jag kommer fortsätta erbjuda min plats framöver också, ifall det nu behövs.

För det tycker jag att de äldre är värda på ålderns höst.
2011-01-14 ? 17:53:00

Daniels dag

Idag är det den 14 januari och Daniels födelsedag. Tänka sig, mitt hjärta blir hela 24 år idag.
Men än har vi inte hunnit fira eftersom jag jobbade tidigt och han jobbar sent. 
Däremot räknar jag med att fira honom lite när han kommer hem.

Jag har fixat hem blommor och tåra som jag ska ställa fram till i natt när han kliver in genom dörren.
Dock har jag inte hunnit köpa honom någon present eftersom jag blev tvungen at jobba över nu på kvällen...

Men vi ska åka och handla lite i morgon innan alla kommer så då ska jag låta honom peka ut en present själv, av det slaget jag nu hade tänkt mig.

Dessutom har jag, och ska jag, baka lite. Så det kan man väl säga är en liten present ifrån mig också.
Sen kanske han även får sig en liten överraskning när han kommer hem också.

Men det får vänta, än är han inte hemma på några timmar...
2011-01-14 ? 17:17:00

Välkommen

Hejsan och välkommen till min nya blogg!

Mitt namn är Sofia och är 20 år och jag bor precis utanför Uppsala tillsammans med Daniel.
Vi har varit tillsammans sedan den 7 maj 2009 och nu är han dessutom min blivande man efter förlovningen på vår årsdag. Jag jobbar för tillfället som kassörska på en matbutik i centrum där jag trivs som inget annat.

Just nu försöker vi komma i ordning efter flytten som skedde 8 november 2010 då jag och Daniel äntligen blev sambos.

Den här bloggen kommer att handla om det som händer i mitt och Daniels liv.
Så som resor vi kommer att göra och steg vi kommer att ta.