2013-01-12 ? 15:48:16

Smells funny

Förkyld sitter jag hemma och borde egentligen ta tag i städningen. Men orken finns inte riktigt utan jag fördriver tiden med att förundras över att luktsinnet kommit tillbaka nu när jag är förkyld. Är inte det ganska konstigt egentligen, det borde väl vara sämre? Dessutom har jag turen att det satt sig i luftvägarna och inte runt stämbanden (än) som det brukar göra. Men det kommer väl. Nu ska jag i alla fall ladda med choklad och filtar och sen ska jag försöka göra lite nytta också. Men det blir om en stund.
2013-01-10 ? 10:32:38

Dagen

Idag är jag äntligen ledig igen! Och dagen består av lite fixande hemma innan jag ska göra mig klar och dra iväg till stan för att träffa Jessica. Så länge sen vi sågs nu så det är på tiden. 

Efter det får vi se vad dagen bjuder på, eventuellt att jag möter upp med Daniel när han slutar plugget och att vi hittar på någonting. Men inget är bestämt. Annars åker vi hem och myser istället! 
 
Men men, fixa lite hemma va det ja. Jag måste, även om det inte är det minsta lockande, plocka bort julen (jo jag vet jag är seg). Och dessutom skala av och göra snyggt här hemma är planen. Dock måste vi ta oss en sväng förbi IKEA också. Men det funderade vi på om vi skulle ge oss på imorgon istället. När vi har lite mer tid och ledighet tillsammans. 
 
Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen vakna till och småstarta dagen i lugn tackt!
2013-01-07 ? 10:06:35

Danmark

Under helgen som var drig Daniel och jag iväg på ett litet äventyr till Danmark. Vi kände att vi var tvugna att komma iväg ett tag och bara vara, vilket vi gjorde. Vi kom ner lite tidigare än beräknat då flyget var tidigt och tåget klaffade perfekt. Samt att det inte var lång restid. Vi lokaliserade hotelet som låg väldigt centralt. Radisson Blu Royal Hotel fick det bli. Även om det inte var det finaste hotelet vi kollade på så låg det i alla fall mest centralt och jag tänkte att det var ju ändå ett 5 stjärnigt hotel så vi blev mer är nöjda. Speciellt sen när det visade sig att frukost ingick också!

Men i alla fall, vi drog iväg ut på støget. Kollade lite blandade grejer men kom snabbt fram till att vi inte kan lura oss själva. Vi vill inte shoppa varken där eller hemma. Utan vi har fastnat för USA... Men vi drog i alla fall vidare och kollade in lite arkitektur och bara mös innan det var dags att checka in på hotellet. När vi gjort detta slog tröttheten oss och vi spenderade några timmar på hotelet innan vi begav oss till Hard Rock Cafe. Åt och drack gott och sen slutade kvällen på hotelet lite tidigare än beräknat. 
 
Söndagen tog vi det lugnt på, åt lyxig frukost buffé på hotelet innan vi begav oss ut för att leta rätt på slottet, kastellet och "den lille havfrue" innan vi drog oss tillbaka till ett fik vi spanat in dagen innan. Därefter drog vi iväg till flygplatsen och hemåt. 
 
Hemma fastnade vi i taxfreen och två lyxiga parfymer fick följa med mig hem (tack Daniel och hans badge!). Sen lyxade vi till det med pizza och en film innan vi kröp ner i vår egen säng igen.
2013-01-03 ? 15:04:04

Update

Lötet om tätare uppdateringar borde träda i kraft snart. 
 
Dagen började tidigt då jag hade svårt att somna om efter Daniel åkte till skolan. Det innebar lite surfande och tillslut blev det några timmars sömn till.
 
Efter det har jag slappat och tagit det lugnt (druckit nonstop i princip) och även ett besök hos Sebastian och Eva där lite småsaker fick hitta hem igen. Även en överraskning väntade i form av en julklapp med mycke omsorg och tanke bakom. Tack så mycket för den! Den kommer inom kort smycka en av våra väggar, jag ska bara bestämma mig för vilken.
 
Efter det hamnade jag hemma framför datorn igen. Lite informations sökande och skrivande kändes på sin plats och nu ska jag bege mig ner till bussen om några minuter för ett jobbpass igen.
 
När jag kommer hem ska jag sätta tänderna i lite hushålls sysslor samt Daniel. Och sen tror jag det blir en tidig kväll.
2013-01-01 ? 13:42:00

Omstart

Idag börjar ännu ett nytt år. Jag vill intala mig själv att det här året kommer bli annorlunda. Att jag kommer  utveckas som människa och våga gå min egen väg istället för göra det som förväntas av mig. Några punkter under kommande år skulle jag vilja skriva ner, det kommer inte röra sig om nyårslöften då dessa bara skapar prestationsångest och får mig att känna mig värdelös när jag misslyckas... Men riktlinjer måste jag ändå ha.
 
Dessa kommer att vara:
 
- Ta tag i mig själv, göra det som gör MIG glad och inte alla andra
- Ge mig iväg med kameran oftare
- Eventuellt lyda mammas önskan med mitt fotande
- Bli BRA på att fota
- Renovera hemma
- Utveckla min kreativa sida
 -Resa
- Planera nästa år
- Hitta mig själv
- Ta tag i hälsan (detta år också) 
- En viktminskning 
- Boka in både tandläkartider och välja en vårdcentral i närheten 
- Komma på vad jag vill göra med min tid/liv
- Blogga mer
 
Det är inga drastiska saker, det är bara sånt som förr eller senare måste göras. Just nu finns det saker som lockar mer än andra. Men vi får se vad det nya året, vad 2013 för med sig.
 
Saker som inte finns med på min lista är i alla fall fler olyckor, fler svek, att må dåligt och att se tillbaka.