2011-08-22 ? 20:01:00

Malta

Jag kanske ska berätta att vi är hemma ifrån Malta igen! Åkte den 14 och kom hem den 18. 
Det var en lagom lång semester i ett så varmt land. Det stod att det skulle vara ca 26 grader varje dag vi skulle vara där. Men när vi väl kom ner var det närmre 35... 
Vilket betydde att det blev massor av badande och slöande.
Det jobbiga var att mellan ca 11-12 fram till 16-17 var det nästan för varmt för att göra någonting. Allt va jobbigt och uttröttande. Så då var vi aningen och badade eller slappade på hotelrummet.

Hotellet vi bodde på hette Corinthia Palace - hotel & spa och var ett 5 stjärnigt hotel i mitten av Malta. Lite långa avstånd till Valletta och dom andra delarna av ön men lite billigare och  dessutom hade dom gratis bussar till vissa destinationer. 

Det vi gjorde under vår resa var att bland annat bada både i havet och i poolen. Varav havet var mysigast. Vi snorklade och besökte Blue Grotto. Det är ett par grottor som en flod format ur bergen, och när solen ligger på i rätt vinkel så lyses hela grottorna upp och blir helt blå. Vi va dock där lite tidigt för att se det, men det var väldigt fint ändå. 

Sen åkte vi Hopp on hopp off buss (det var den som tog oss till grottorna), vi åt mycke och god mat. Vi solade och shoppade lite sovenirer. Men mesta dels tog vi det lugnt. 

Inte så dyrt land för er som funderar på att åka dit, det är ungefär som här helt enkelt.

Och inte tråkigt heller, även om allt ser likadant ut (de använder samma sorts sten till ALLA byggnader) och det låter som det inte är sista gången vi åkte dit.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: